RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Заморозки та навіть снігопади: осінь в Україні може принести сюрпризи

Похолодання, яке охопило Україну, незабаром відступить. Проте потоки арктичного повітря цієї осені принесуть до нашої країни похмурі дні, тумани, заморозки, а в Карпатах можливі навіть снігопади та ожеледиця.

Такий прогноз дала завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру Віра Балабух, пише "24 канал".

Вона пояснила, що погоду на планеті формують масштабні процеси, що спостерігаються в океані та атмосфері. Зокрема, на погоду сильно впливає південне коливання в екваторіальній зоні Тихого океану. Там тепла та холодна фази змінюються кожні один-три роки. Холодну фазу називають Ла-Нінья, а теплу – Ель-Ніньйо.

Погоду восени та взимку формуватиме Ла-Нінья, що сприятиме формуванню зони високого тиску. Віра Балабух прогнозує, що в більшості українських регіонів перша половина осені буде теплою і посушливою. Середня температура повітря може бути на один градус вище порівняно з останніми десятиліттями.

"Погода протягом другої половини осені може бути нестійкою із чергуванням теплих та холодних повітряних мас", - уточнила вона.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні очікуються потужні осінні зливи протягом трьох днів. Дощ прогнозують 10, 11 та 12 вересня.