RU  UA

Ключ від коридору до Криму: названо центральне місто в обороні окупантів на півдні України

Мелітополь є ключовим містом в обороні всього півдня та є ключем для сухопутного коридору на територію тимчасово окупованого Криму. Якщо ЗСУ зможуть взяти Мелітополь, сухопутний коридор на півострів припиняє існування.

Про це в ефірі програми "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він повідомив про те, що на території України помічено 3-й армійський корпус, резервний, який формувався на базі 1-ї гвардійської танкової армії, яка має прикривати Москву. Він має утримувати Мелітополь.

"У них настільки погана ситуація, що вони не можуть складу цього армійського корпусу використати цілком. Ось повний танковий корпус був би досить серйозною ударною силою. Але я так розумію, вони його розривають між Донецьким та південним напрямками. На Донецькому напрямку вони хочуть посилити найманців", щоб виконати політичне завдання – захопити Донецьку область. А на південному напрямку його головним завданням, на мій погляд, є зміст Мелітополя", - розповідає експерт.

За його словами, справа тут у тому, що Мелітополь - ключове місто в обороні всього півдня та ключ для сухопутного коридору до Криму.

"Якщо ми візьмемо Мелітополь, то сухопутний коридор до Криму припиняє своє існування. А далі вже питання часу, коли ми вийдемо на кордон у бік Маріуполя та Новоазовська та зайдемо до Криму для його звільнення", - пояснив Жданов.

Читайте більше: Російські вже дійшли до дна, Путін кинув в Україну парадні армії - військовий експерт