RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чому на дачі потрібно посадити оман: п'ять причин

Протягом вересня в Європі, Азії та Африці можна милуватися красивою жовтою "ромашкою". Виявляється, ця квітка, яка називається оман, не тільки відрізняється красою, а й приносить користь саду та городу.

Апостроф” повідомляє, чому варто неодмінно посадити цю диво-рослину.

Є легенда, що оман високий в давні часи називався Inula, на честь дочки бога Зевса. Відповідно до цієї гарної історії, зі сліз красуні він виріс. Інша легенда говорить, що квітка називалася helenium - сонячна, і це сльози Олені Прекрасної, через яку чоловіки розв'язали Троянську війну.

Є відразу п'ять причин, щоб посадити цю квітку.

Він літній та гарний

Оман може здаватися нехитрою дикою квіточкою, схожою на кульбабу. Але він не так нахабно захоплює території та виглядає дуже літнім, що порадує око у вересні, коли гостро не вистачає літніх фарб.

Він невибагливий

Бур'яни не поспішають рости біля оману, тому полоти його майже не потрібно. Він також не боїться холоду, тому не потрібно дбати про підживлення. Загалом, як кажуть досвідчені дачники, квітка з розряду "посадила і забула". Відмінне рішення.

Він стійкий до хвороб та шкідників

Оман вкрай рідко хворіє, і шкідники його обходять стороною. Тому бігати з обприскувачем довкола нього не потрібно.

Він приваблює запилювачів

Красива і яскрава квітка може стати чудовою приманкою для бджіл, джмелів та всяких корисних метеликів, які стануть частими гостями на ділянці та підвищать урожайність усіх місцевих культур.

Він має цілющі властивості

У народній медицині вважають, що ця рослина допомагає при 9 недугах, її називають "дев'ятисилом". Прихильники природних лікарських засобів кажуть, що можна використовувати і листя, і кореневища цієї рослини. Разом із тим, перед застосуванням оману необхідно неодмінно дізнатися про всі нюанси, побічні ефекти, а також - звернутися за консультацією до фахівців.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" називав 4 нешкідливих на вигляд рослини, які не варто тримати в спальні.