Лайм

4 нешкідливих на вигляд рослини, які не варто тримати в спальні

Деякі назви у списку можуть вас здивувати

Кімнатні рослини здатні миттєво зробити зі звичайної спальні гарне та затишне місце, в яке захочеться повертатися вечорами. Однак до питання, які саме квіти повинні бути в цій кімнаті, варто підходити з максимальною обережністю. Виявляється, деякі з них можуть негативно вплинути на здоров'я та погіршити якість сну.

За словами експертів, окремі види рослин є джерелом важкого чи занадто солодкого аромату, від якого вранці може розколюватись голова. theLime знайшов список кімнатних рослин, які не бажано ставити в спальні, і готовий поділитися ним з вами.

Монстера

Ця кімнатна квітка вночі забирає багато кисню. Крім того, всередині листя є голчасті утвори, які можна розглянути лише під мікроскопом. Вони можуть викликати алергічну реакцію та стати причиною подразнення слизової оболонки.

Фото: Pinterest

Лілія

Квітку, яку багато жінок вважають найпрекраснішою, теж небажано ставити у спальні. Вся справа в тому, що вона має терпкий аромат, через який у людини може з'явитися безсоння. Вночі лілії виділяють багато вуглекислого газу, тому на ранок можна прокинутися з головним болем та відчути втому.

Фото: Pinterest

Орхідея

Унікальної краси рослина теж не стане бажаним гостем у спальні. Краще поставити орхідею поруч із робочим місцем. Причина – квітка збуджує нервову систему. Якщо поставити її поруч із ліжком, це може призвести до порушення сну. Також існує думка, що орхідея забирає сили, як і монстера.

Фото: Pinterest

Папороть

Дію цієї кімнатної рослини на організм людини не можна назвати корисною. Вночі квітка виділяє вуглекислий газ, що призводить до головного болю вранці. Саме з цієї причини не варто ставити папороть у спальні.

Фото: Pinterest

Як не помилитись при виборі рослини для спальні?

  • Попередньо вивчіть інформацію про квітку, яка вас зацікавила: виділяє чи поглинає вона кисень, чи не викликає алергію, правила догляду тощо.
  • Для спальні краще не вибирати надто екзотичні, малознайомі рослини, що мають сильний запах.
  • Рекомендується вибрати рослини, які повільно ростуть – у такому разі їхня енергія не зруйнує спокійну атмосферу в спальні.
  • Квіти повинні бути здоровими та красивими не тільки у спальні, але й у всьому будинку. Вважається, що це посилює позитивну енергетику.
  • У спальні не повинні бути квіти з голками. Існує прикмета, що такими ж колючими стануть господарі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг

Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння

Яке добриво корисне для полуниці під час цвітіння та утворення плодів - варіанти підживлення для полуниці у травні

Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтесь, як зробити цю просту страву

Як приготувати деруни з курячим філе та часниково-сметанним соусом - рецепт смачних млинців - покрокова інструкція