RU  UA

Ситуація дуже змінилася: Чийгоз розповів, які настрої серед населення панують в окупованому Криму

Через "бавовну" в Криму, настрої жителів півострова дещо змінилися – мешканці окупації сподіваються на швидке звільнення, а проросійсько-налаштовані люди відчувають велику небезпеку.

Про це "Апострофу" розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, Ахтем Чийгоз.

За його словами, уже зараз точиться дискусія серед громадян України в окупації в Криму, яким чином ЗСУ будуть звільняти Крим – військовою операцією, політично чи якось ще, причому дискусія дуже серозна.

"Кожного дня те, що відбуваються на території Криму – вибухи, займання, - це всі пов'язують з діями ЗСУ, які вже можуть бити по базах окупантів на території півострова", - пояснив він.

У той же час, колаборанти, окупанти, та ті хто лояльно ставився до Росії, напружилися, а багато хто не бачить виходу для себе – тікати у Росію не хочуть, а багатьом тікати в принципі нема куди.

"У колаборантів справжня істерика – вони погрожують, залякують родини тих, хто живе на підконтрольній території. Колаборанти розуміють, що тікати їм нікуди. А окупанти вимагають, щоб ті відпрацьовували по повній", - зазначив Чийгоз.

Разом з тим, мешканці в окупації надихнулися тим, що відбувається на Херсонщині і вони вірять, що ЗСУ неодмінно звільнять Крим.

"І якщо до 2014 року мешканці ЮБК були пасивні і лояльні до Росії, то тепер ситуація змінилась. Бо люди потрапили в жорна російської окупації Криму. Бо вони зрозуміли різницю, коли 25 років жили у вільній країні вільними людьми, а тут стали бидлом, на яке їх перетворили окупанти. Тому повернення волі і свободи в Криму – головне завдання України", - наголосив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Він також додав, що зараз росіяни, які заїхали в Крим від початку окупації, тікають з Криму, а ті війська, які росіяни намагаються перекинути з Криму на Херсонщину – деморалізовані. Солдати РФ бояться за своє життя.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Меджлісі розповіли про настрої в Криму. Народний опір зростає, а окупанти починають нервувати.