RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Попереду найважча зима: що має бути у квартирі на випадок форс-мажору

Через повномасштабну війну з російськими окупантами на українців чекає дуже важка зима: температура в квартирах буде нижчою за звичайну, також можливі перебої і з опаленням та електрикою. Щоб зустріти холоди у всеозброєнні, потрібно запастися необхідними речами.

"Апостроф" розповідає, що допоможе пережити холод.

Одяг і взуття

Важливо провести ревізію та перевірити наявність теплих речей. Більше тепла зберігає багатошаровий одяг, потрібні не лише куртки, а й теплі светри, футболки. Для дому потрібний вільний теплий одяг - спортивні костюми, флісові кофти та штани, вовняний або хутряний жилет, теплі шкарпетки, теплі домашні капці, теплий халат.

Житло

При необхідності потрібно замінити старі вікна та двері, запастись теплими ковдрами та пледами. Ними можна не тільки уриватися, а й завішувати вікна для зменшення тепловтрат, або стелити на підлогу замість килима. Непогано мати спальний мішок, який стане в нагоді на випадок відключення опалення. Потрібно подумати і про освітлення – запасти ліхтарики, свічки, сірники, запальнички.

Опалення

Мешканцям приватних будинків потрібно заздалегідь запастися тим, що допоможе обігріти житло - генератор, твердопаливний котел, дрова, солярка, вугілля та інше. Мешканцям багатоквартирного будинку не завадить придбати електрообігрівач.

Продукти

На зиму потрібно створити запаси заморожених продуктів, консервів, круп, солі, цукру, чаю, олії. Також вдома має бути їжа, яка не вимагає приготування і може довго зберігатися – хлібці, сухарі, печиво, сало, мед, цукерки, цукати, горіхи та насіння, сухофрукти та енергетичні батончики. Якщо у вас є домашні улюбленці, то про запас їжі для них також потрібно подбати.

Медикаменти

На випадок будь-якого форс-мажору вдома варто мати запас ліків, якими ви часто користуєтесь. В аптечці також має бути жарознижувальне, противірусне, активоване вугілля, знеболювальне, пластир. Запасу медикаментів має вистачити щонайменше на 2-3 тижні.

Косметика та побутова хімія

На випадок перебоїв у торгівлі вдома потрібно мати миючі засоби, пральний порошок, мило, шампунь, туалетний папір із запасом на 1-2 місяці. Також варто купити крем для обличчя та рук, гігієнічну помаду, набір для гоління та іншу косметику, щоденного використання.

Читайте також матеріал "Апострофа": Від пічки до термотрусів: як українцям підготуватися до складної зими.