RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Темпи просування здивували світ: боєць ЗСУ розповів про успіхи у визволенні Харківщини

Капітан ЗСУ, журналіст, співзасновник партії "Демократична сокира" Віктор Трегубов повідомив, що на Харківському напрямку фронт російської армії "луснув". Він прогнозує, що буде звільнено більшу частину тимчасово окупованої території Харківської області, особливо з такими темпами просування, які вже здивували світ.

Про це Трегубов розповів в ефірі Апостроф TV.

За його словами, з часів Другої світової війни не було подібних темпів просування на добре укріплені позиції, а саме – 50 кілометрів на добу, що робить це надзвичайно яскравим прикладом.

"Більш того, ця операція дуже зухвала, дуже яскрава, дуже красива", - уточнив капітан ЗСУ.

Він зазначив, що особовий склад окупантів на території Харківської області становить приблизно близько 12 тисяч осіб, які можуть загинути або потрапити в полон українським захисникам.

"Більше того, навіть якщо ми говоримо не просто про суто військовий бік справи, а й про психологічний, то зараз у російських не тільки військ, а й політиків, медійників і простих російських громадян буде дуже сумний настрій", - прогнозує співзасновник партії "Демократична сокира" .

Трегубов додав, що ЗСУ зараз жене окупантів як на Харківському, так і на Херсонському напрямку, включаючи "обережний контрнаступ" на Донецькому напрямку.

"І це дуже сильно не вписується в російську міфологію про самих себе. Як у ту, яку вони продукували назовні, так і в ту, в яку вони намагалися вірити самі. Про те, що в них велика держава, і в те, що казала Симоньян: "Ну это же Украина, мы же ее за двое суток". Виявляється, що не тільки не за "двое суток", а проблема постає в тому, як від України не відгребти. Бо зараз саме відгрібають", - наголосив він.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": У Путіна шукають цапа-відбувайла і гризуться між собою - капітан ЗСУ