RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Як утеплити пластикові вікна зовні: названо простий спосіб

Осіння погода дала зрозуміти, що не варто відкладати утеплення домівок. Уже зараз можна подбати про зберігання тепла у приміщеннях, і в цьому допоможе утеплення вікон.

"Апостроф" ділиться порадами, як утеплити пластикові вікна зовні.

Для чого утеплювати зовнішню сторону вікна

Із зовнішнього боку пластикового вікна треба утеплити укоси та його відливи, оскільки робота винятково над внутрішньою стороною не принесе бажаний результат. Крім того, що холодне повітря буде проходити в приміщення, точка роси утворюватиметься на внутрішній частині квартири, а стіни почнуть покриватися вогкістю, унаслідок чого з'явиться шкідливі грибок і пліснява.

Як утеплити укоси зовні

Найдоступніший спосіб - використати сітку для армування, клей і пінопласт. Листи піноспласту наклейте на зовнішню поверхню укосів, заповнюючи кожну щілину клеєм, після чого зверху закріпіть сітку для армування та накладіть штукатурку. Згодом можна покрити верхній шар шпаклівкою і фарбою.

Водночас варто зважати на якість демонтажу старих віконних конструкцій на укосах і той факт, що у будь-якому випадку з'являться тріщини різної глибини, які можуть стати проблемою у спробах зберегти тепло всередині оселі.

Як відомо, погодні умови, зокрема ультрафіолетові промені, викликають руйнування монтажної піни (утворенням щілин і порожнин), що дозволять холодному повітрю й волозі проникати в приміщення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як бюджетно утеплити вікна з внутрішньої сторони.