RU  UA

Чорнобаївка близько? Як просуваються українські війська на Херсонщині

Українські військові поступово просуваються в бік Херсона. За деякими даними, окупанти залишили свої позиції у Киселівці, а одразу за нею йде Чорнобаївка.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив радник міського голови Херсона Роман Головня.

"Як повідомляють наші Збройні сили, ситуація складна, але контрольована. Є інформація, чекаємо підтвердження, що просуваються в бік в бік Херсона наші Збройні сили, контратакують. Є інформація з соціальних мереж, з телеграм-каналів від місцевих мешканців, ну і повідомляють в особистому спілкуванні, що продовжуються точкові удари наших Збройних сил. Сиутація, як і була, активна з точки зору роботи наших хлопців, наших Збройних сил", - пояснив Головня.

Раніше повідомлялося, що окупанти залишили позиції в Киселівці. Там перебували бойовики з так званої "ДНР". Цей населений пункт розташований не дуже далеко від Херсона.

"За Киселівкою, щоб ви розуміли, по Миколаївській трасі, яка з'єднує Миколаїв та Херсон, йде Чорнобаївка. Фактично, Чорнобаївка – це вже передмістя Херсону. Між ними є певна відстань, близько 20-30 кілометрів, залежно від точки міста. Але за Киселівкою, ще раз повторюся, по трасі йде Чорнобаївка", - наголосив Головня.