RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Окупанти готові скласти зброю: у ОК "Південь" розповіли, що насправді відбувається під Херсоном

Ретельно спланована та добре проведена кампанія, завдяки якій Україні вдалося ввести в оману армію РФ та відвоювати майже всю Харківську область, вплинула не лише на відступ ворожих військ, але й на їх психологічний стан – рашисти на Херсонщині фактично готові скласти зброю.

Про це повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу "Еспресо".

За її словами, ворожі підрозділи затиснуті на правому березі Дніпра та вже шукають можливості вийти на контакт з нашими підрозділами, щоб провести так звані перемовини про умови складання зброї й перехід під егіду міжнародного гуманітарного права.

"Продовжуємо просування і цей рух досить переконливий. Він має вплив не тільки на географічне посунення ворожих позицій, а й психологічний. Вони усвідомлюють, що затиснуті між берегом Дніпра та нашими силами", - пояснила Гуменюк.

Вона також підкреслила, що наразі ворог настільки деморалізований та наляканий, що мало не єдиним його бажанням залишається збереження власного життя.

"Зараз розглядається це питання. Тому, що є розуміння військової стратегії, яка передбачає подібні заходи. Вони готові перейти під егіду міжнародного гуманітарного права, тобто поповнити обмінний фонд", - резюмувала Гуменюк.

Раніше ми писали, що у Херсоні артилерія ЗСУ знову накрила казарми окупантів.