Болгарський перець містить велику кількість вітаміну С, у цьому він поступається тільки шипшині та чорній смородині, а серед овочів – перець абсолютний чемпіон. Є кілька способів зберегти його свіжим надовго, а за допомогою ацетилсаліцилової кислоти цей овоч може залишатися свіжим до року.
Про це розповідає Аctualno.com.
Що необхідно:
- півтора кілограма перцю;
- сіль;
- аспірин.
Перець потрібно помити і ретельно очистити від стебел та насіння, нарізати та подрібнити у блендері. У суміш потрібно додати півтори таблетки аспірину по 500 мг, попередньо подрібнивши в порошок. Сюди ж треба всипати дві столові ложки солі.
В принципі, це все - далі перцеву суміш потрібно добре розмішати з аспірином та сіллю та розкласти по банках. Зберігати їх потрібно у прохолодному місці.
Ацетилсаліцилова кислота перешкоджає бродінню і перець може зберігатися свіжим до року, а то й більше. Турбуватися з приводу присутності аспірину в ньому не варто, тому що його вміст мінімальний і не завдасть шкоди здоров'ю.
Раніше "Апостроф" розповідав, як зберегти свіжими до Нового року огірки.