RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Україна отримує передові ізраїльські системи боротьби з безпілотниками

Незважаючи на те, що раніше Ізраїль відмовлявся допомагати Україні зі зброєю через "делікатні відносини" з Кремлем, місцева компанія надала Україні передові системи протидії безпілотникам, продавши їх Польщі.

Про це повідомляє Times of Israel.

Згідно з інформацією джерела, ізраїльський підрядник, якого не називають, продає нові системи протидії дронам Польщі, яка потім передає українській стороні. Таким чином, компанія обходить заборону уряду на продаж зброї Києву.

Представники фірми повідомили ізраїльське Міністерство оборони, що не знали про посередницьку роль Варшави, яка допомагає Україні, але чи справді це так — поки що невідомо.

Джерела в оборонній промисловості Ізраїлю уточнили, що вищезгадані системи боротьби з дронами, які можуть перехоплювати та виводити з ладу безпілотні літальні апарати, класифікуються як "передова технологія оборони" і тому не схвалені для продажу Україні. Проте ізраїльський уряд, схоже, не має наміру анулювати угоду.

Раніше ми писали, що Україна має намір придбати в Ізраїля мобільну всепогодну систему протиповітряної оборони "Залізний купол" (Iron Dome).