RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Як утеплити дерев'яні двері: вибір матеріалу та розрахунок кількості

Фахівці, які раніше назвали способи утеплення вхідних металевих дверей, розповіли, які матеріали підійдуть для дерев'яних.

Про це повідомляє "Апостроф".

Зима вже близько, на стабільне опалення під час війни розраховувати не варто. Тому кожен має взяти сам на себе відповідальність за тепло в оселі.

Якщо у вас вхідні двері - дерев'яні, то не всі матеріали будуть вдалими для утеплення. Адже це залежить від їхньої конструкції. Наприклад, якщо двері подвійні і всередині порожні, то можна використати ту ж саму технологію, що і у випадку металевих дверей, застосувавши поролон, мінеральну вату, пінопласт, пінополіуретан чи пінофол.

Якщо двері суцільні - утеплити можна за допомогою дермантину чи шкіри. Між дермантином та полотном для кращої теплоізоляції варто помістити поролон, попередньо вирізавши отвори для вічка з замком. Двері можна оббивати як із середини, так і з двору.

Оскільки поролон більш об’ємний, ніж дверне полотно, купуйте матеріал із запасом. Матеріал допоможе з'єднати будівельний степлер, спеціальні цвяхи із декоративними шапками.

При цьому дермантинова обшивка має починатись на відстані щонайменше 5 міліметрів від краю, щоб двері могли нормально зачинятися.

По периметру полотна можна набити валик, виготовивши зі смужок оббивного матеріалу.

Раніше "Апостроф" повідомляв про прості методи, які допоможуть зберегти тепло вдома без значних зусиль.