RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Чим утеплити вхідні двері в будинок: ТОП-5 найпопулярніших матеріалів

На тлі наближення зими та очікувань, що майбутній опалювальний сезон буде складним, варто подумати про утеплення будинку.

"Апостроф" повідомляє із посиланням на фахівців про те, як утеплити вхідні двері.

Існує п'ять найпопулярніших матеріалів, здатних утеплити двері та зберегти до 15% тепла в оселі.

Поролон

Цей матеріал вважається найбільш практичним та теплим. Із ним легко працювати, однак оскільки вбирає вологу і з часом може покришиться - кожні 2-3 роки потребуватиме заміни.

Пінопласт

Даний матеріал більш щільний, дешевий та легкий. Його самому можна розрізати за необхідним розміром. Він різниться за товщиною, тому можна підібрати найбільш вдалий варіант.

Мінеральна вата

Такий м’який утеплювач виготовляють на основі синтетичних волокон. Продають як у рулонах, так і окремими аркушами. Мінеральна вата екологічна, стійка до гниття, пожежобезпечна, дає хорошу теплоізоляцію. Єдиний мінус - утеплювач може втратити початкову форму, бо з часом вата може “збитися” та просісти під важкою зовнішньою оббивкою.

Пінополіуретан

Цей “надувний утеплювач” - універсальний засіб, може використовуватися для утеплення найрізноманітніших поверхонь. Його продають у твердому та пінному стані. Може ефективно закрити усі тріщини. Пінополіуретан є водо- та паронепроникним, хімічно стійким. Мінус - коштує дорожче, ніж інші утеплювачі, та служитиме довше.

Пінофол

Це - комбінований матеріал: складається зі вспіненого поліетилену і фольги. Матеріал має невелику товщину (лише кілька міліметрів). Продають у вигляді рулону. Пінофол може втримувати тепло в приміщенні, використовується не як самостійний утеплювач, а додатково до основного.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки коштує встановити у будинку буржуйку в оселі.