RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

На допомогу родичам: названо ще один легальний спосіб для чоловіків залишити Україну

Під час дії воєнного стану та мобілізаційних заходів чоловіки віком від 18 до 60 років можуть виїздити за кордон для супроводу рідних на лікування.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Громадяни України віком від 18 до 60 років можуть супроводжувати дружину у випадку, якщо вона має інвалідність І чи ІІ групи та дітей, які мають інвалідність, а також дітей тяжкохворих на перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня.

Також військовозобов'язаного батька, опікуна, піклувальника, прийомного батька, батька-вихователя випустять за кордон для супроводження дитини, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, що підтверджується документом, виданим лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я в порядку та за формою, що встановлені МОЗ.

Супроводжуючі особи повинні мати ️довідки про отримання державної допомоги на хвору дитину, а також яким не встановлено інвалідність, виданої структурним підрозділом з питань соціального захисту населення або документа, виданого лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я в порядку та за формою,що встановлені МОЗ.

Також при виїзді за кордон необхідно надати документи, що підтверджують родинні зв’язки, або документи, які підтверджують відповідні повноваження особи, що супроводжує таку дитину.

Нагадаємо, у період дії воєнного стану в Україні для людей з інвалідністю змінилися правила перетину державного кордону.