RU  UA

Солодке життя закінчилося: окупанти почали тікати з Херсонщини до Криму

Українські військові поступово просуваються у бік Херсона. Окупанти починають тікати з області у бік Криму.

Про це розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у ефірі Апостроф TV.

Він розповів, що раніше росіяни заселялися до квартир місцевих жителів, виганяючи їх з будинків, а тепер крадуть авто, щоб вивезти свої родини.

"По житлу. Кілька місяців вони встановлюють тих, що виїхали з населених пунктів, де є вільне житло і потім спочатку туди заселялися сім'ями. Зараз уже на Херсонщину ніхто не хоче, зворотна тенденція. Ті, хто сюди в'їхав, починають виїжджати – поки до Криму", - розповів він.

За словами Соболевського, окупанти систематично проводять перевірку приватних гаражів, кооперативів, документів власників.

"Якщо власника не знайшли - машину просто забирають. Немає ключів - на станціях, які контролюють, перепрошивають, зламують систему. Часто власники авто впізнавали свої автомобілі та скидали фото, що їх авто вже використовуються, на них Z намальована", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше радник міського голови Херсона Роман Головня розповів, що російські окупанти в Херсонській області готуються до відступу. Про це свідчить зростання рівня мародерства і той факт, що російські військові почали красти у місцевого населення плавзасоби.