RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Переугруповання" не вдалось: ЗСУ пошматували "армію ЛНР", шпиталі забиті пораненими

Збройні сили України завдали тяжкої поразки підрозділам російських окупантів на Слобожанському напрямку - йдеться про т.зв. "2-й армійський корпус ЛНР".

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що 202-й та 204-й стрілецькі полки "2-го армійського корпусу" окупаційних військ, які брали участь у бойових діях, були спішно виведені на тимчасово окуповану територію Луганської області та підлягають розформуванню. Залишки особового складу розподілені серед підрозділів мобілізаційного резерву.

Крім того через велику кількість поранених у населеному пункті Новоайдар під військові госпіталі терміново перепрофілюють цивільні медичні установи, в тому числі і дитячу лікарню.

Військово-політичне керівництво Російської Федерації ухвалило рішення поповнити резерв для війни в Україні за рахунок установ виконання покарань, державних підприємств та установ, зняття обмежень на заклик для багатодітних сімей та примусового створення регіональних батальйонів, сформованих за національною ознакою.

Як повідомляв "Апостроф", Росія не піде на оголошення загальної мобілізації через нездатність економіки забезпечити цих людей належним оснащенням. Крім того, у Кремлі бояться соціального бунту, який вибухне, коли "пакети" з мобілізованими почнуть надходити до РФ.