RU  UA

Місія (не)можлива: чи оголосить Кремль масову мобілізацію

Росія не піде на оголошення загальної мобілізації через неспроможність економіки забезпечити цих людей належним оснащенням. Крім того, у Кремлі бояться соціального бунту, який вибухне, коли "пакети" з мобілізованими почнуть надходити до росії.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив народний депутат України, голова Постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

"Зюганов як заявив, так потім і відкликав свою заяву щодо мобілізації. Я думаю, що йому надавали по шапці, зокрема, з Кремля. Кремль чітко розуміє, що він просто не зможе проводити цю мобілізацію через те, що це не тільки наватнаження на економіку. Ці мільйони людей, чи скільки вони хочуть поставити в армію гарматного м'яса, потрібно нагодувати, одягти, щось дати в руки, якесь озброєння. А з цим усім у російської федерації не дуже добре, тому що і санкції почали працювати, і економіка повинна перебудуватися на військові рейки. Цього вони робити не хочуть. Більше того, потрібно цих людей вилучити з економіки, це ще більше вплине на економічну ситуацію в росії", - пояснив Чернєв.

За словами нардепа, зараз воюють контрактники, які підписували контракт, розуміючи ймовірність смерті в Україні. З мобілізованими все буде складніше.

"Головне, чого вони бояться, – це того соціального бунту. Коли, умовно кажучи, 10 тисяч пакетів із цими мобілізованими прийдуть до російської федерації, до їхніх родин, ці родини почнуть ставити питання: чому саме мого брата/свата/друга послали на цю війну, за що ми воюємо? Зараз контрактники гинуть, які підписали контракт і зголосилися на те, що окей, я готовий загинути або втратити кінцівки, але ви мені платіть гроші. Коли це мобілізовані, це зовсім інша справа. Вони це також розуміють. Я думаю, що вони на мобілізацію не підуть, а будуть обходити це питання стороною", - резюмував Чернєв.