RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Утеплення вхідних дверей ущільнювачем: що означає маркування виробу

Фахівці поділилися секретами правильного утеплення дерев'яних та металевих дверей ущільнювачем. Під час вибору матеріалу потрібно звернути увагу на його маркування.

Про це повідомляє "Апостроф".

Ущільнювачі використовують для того, щоб тепло не проникало не лише крізь саме полотно, а й через дірки, щілини від недостатнього прилягання дверного полотна до коробки.

Вирішити дану проблему допоможе спеціальна смужка-утеплювач, поролонова або гумова. Остання - дорожча, однак ефективніша.

Гумові ущільнювачі бувають різних кольорів та ширини, що дозволяє підібрати найбільш вдалий виріб.

Зверніть увагу на маркування виробу: латинські літери D та O означають те, що ущільнювач може закрити щілини та дірки із шириною до 5 міліметрів; літери P, V - щілини від 3 до 5 міліметрів; літери K та C вказують на те, що це - найтонші вироби, які закриють щілини із шириною 3 міліметри.

Обирайте смужки, що містять клеючі речовини з однієї зі сторін, це спростить монтаж.

Утеплення дверей ущільнювачами відбувається у два етапи. Спочатку потрібно очистити від бруду та жиру місце прилягання до короба полотна. Далі треба наклеїти ущільнювач на короб по вертикальній лінії. Захисний шар знімайте поступово, щоб клей не висох передчасно. Так само треба приклеїти гумову смужку на полотно в місці прилягання до короба. Важливо, щоб обидві смужки і на коробі, і на полотні - щільно прилягали одна до одної.

Як повідомлялося, є прості методи, які допоможуть зберегти тепло вдома без значних зусиль.