RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Якими дровами краще опалювати будинок: за та проти різних видів деревини

Ця зима може стати однією з найважчих в історії України. Про це вже попередив уряд, тому кожен українець має подбати про те, щоб максимально комфортно перезимувати.

"Апостроф" розповідає, який вид дерева краще обрати, щоб опалити будинок.

При виборі дров потрібно звернути увагу на кілька факторів, серед яких порода дерева, вологість та їх розмір. Найкращими дровами вважають дуб, березу, ясен та акацію.

У свою чергу хвойні породи відрізняються швидким горінням, невисокою теплотворністю, підвищеним вмістом смол.

Дуб горітиме довше інших порід, при цьому його вугілля може тліти годинами, підтримуючи високу температуру. Так як його вартість занадто висока, його можна використовувати, поєднуючи із сосною або іншими недорогими дровами.

Крім того, використовувати можна березу, тому що вона недорога та легка у використанні.

Крім того, добре протоплювати піч дровами з додаванням паливних брикетів з торфу. Дерево дасть досить багат жару, брикети тривалим тлінням його підтримуватимуть. Замість берези можна використовувати добре висушений клен.

Акація також є непоганим варіантом, але для розколу акації потрібно буде серйозно попрацювати. Серед плюсів - вона буде досить довго тліти.

Непоганий бюджетний матеріал – американський клен, який має високу калорійність та є доступною деревиною. Серед інших плюсів – відсутність сажі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як українцям необхідно підготуватися до однієї із найскладніших зим в історії країни.