RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Херсон можна звільнити швидко, але з однією умовою: волонтер розповів про контрнаступ ЗСУ на Півдні

На Херсонщині Збройні сили України не зможуть влаштувати окупантам такий самий сюрприз, як на Харківщині з трьох причин. Разом з тим є умова, яка може дозволити швидко звільнити ці землі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів волонтер, представник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук.

За його словами, перший фактор – це інший рельєф.

"Рельєф Балаклії, Ізюма, того ж Куп'янська - це безліч посадок, лісів, балок. На Херсонщині - це степ, там важко сховатися, відверто кажучи", - розповів він.

Інший момент, за словами Макарука, - окупанти загнали туди спеціально величезну кількість найбільш професійної та елітної мотопіхоти, спецназівців, десантників.

"Всі говорили, що херсонський наступ буде. Вони вже збиралися виступати на Миколаїв. Хочете ви того чи ні, але вони там навіть мотивовані. Тобто там все буде поступово. Проте мають дуже великі проблеми з логістикою. Якщо вам потрібно для артилерійського дивізіону". постійно п'ять КАМАЗів боєприпасів, вони зараз отримують один.Ми їх цим виснажуємо.Перейти так просто вони не можуть, вони втрачатимуть позиції, це великий хайп.Окрім того, вони відгрібають від артилерії.Ми контролюємо всю Херсонську область вогнем. Для них це важко" , - розповів він.

Волонтер розповів про те, що швидкий наступ у цьому напрямку можливий у випадку, якщо велика кількість окупантів здаватиметься в полон і складатиме зброю.

"Те, що вони залишать по собі там величезну кількість техніки, – я більш ніж впевнений, її просто не буде куди переправляти. Але той наступ не буде таким швидким, як нам здається. Швидко може бути однієї умови, вже ж чули, що йдуть заяви про те, що значна кількість росіян хоче здатися в полон і скласти зброю. Якщо таке відбудеться, то це більше, ніж ймовірно. Саме тому туди перекидали "тікток-воїнів" Кадирова. Вони ж діють як реальні загороджувальні загони часів Сталіна. Але ви зрозумійте, що не тільки херсонський наступ є. В нас ще йде зараз наступ на Лиман, йдуть бої за Лисичанськ. Орки стягнули все, що тільки можна, щоб втримати інший берег від Куп’янська (і відійшли). Так само щось постягували у Сватове. Але питання: що з того?", – резюмував представник InformNapalm.

Більше читайте у матеріалі: Коли чекати контрнаступу на Донбасі та на півдні – представник InformNapalm