RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як утеплити квартиру зсередини перед морозами: корисні поради

З настанням холодів замислюються про те, щоб утеплити своє житло. Особливо це питання турбує мешканців "хрущовок" та панельних багатоповерхівок. У таких будинках промерзання стін – звичайне явище.

"Апостроф" публікує корисні поради щодо утеплення квартир зсередини.

Підготовка стін

Спершу необхідно видалити шпалери і прибрати стару фарбу або хоча б подряпати, щоб максимально знизити ефект пароізоляції. Стару побілку треба змити. Потім стіни потрібно ретельно просушити. Для цього кімнату досить добре провітрити.

У просушеній кімнаті, видаливши плінтуса, проклеюють кути та стики стін із підлогою. Для цього використовують самоклеючу тканину-серпянку або будь-яку тканину, поверх якої наноситься шар герметика. Тоді у місцях стиків утворюється необхідний пароізоляційний шар. Якщо в стиках між панелями є щілини та тріщини, їх потрібно закласти. Дрібні тріщини крупним планом гіпсом або цементним розчином. Для щілин глибиною до 3 см підійде монтажна піна. Глибокі - забивають клоччям, а зверху промазують гіпсом або наносять шар піни.

Утеплення

Далі потрібно приступати до безпосередньо самого утеплення стін. Як утеплювач краще використовувати жорсткі плити з пінополістиролу, мінеральної або скловати. Однак дуже важливо, щоб товщина шару утеплювача не перевищувала 3 см, а густина була не більше 100 кг на кубічний метр. Інакше стіна намокатиме.

Перед тим як кріпити утеплювач, стіни поділяють на секції дерев'яними рейками на шурупах з дюбелями. Потім приклеюють утеплювач: клейовий розчин наносять у вигляді контурної смуги по краю внутрішньої поверхні плити і приставляють її до стіни. Починають установку плит зверху, а щоб вони щільно приставали до стіни і добре трималися, ширина секцій повинна бути менше ширини утеплювача (приблизно на 1-2 см).

Утеплені стіни найчастіше обшивають гіпсоволокнистими або гіпсокартонними плитами, що прикріплюються на шурупах до рейок.

Поради тим, хто економить житлоплощу

Краще вдатися до утеплення фасаду кімнати. В цьому випадку всі роботи проводяться із зовнішнього боку стін, що дозволяє не тільки заощадити на житловій площі, а й уникнути наслідків ремонту в квартирі (тимчасова незручність, будівельний пил та бруд).

Утеплення фасадів у багатоповерховому будинку самостійно зробити практично неможливо, для цього потрібні спеціалісти.

Раніше ми публікували 5 лайфхаків, які дозволять утеплити житло перед зимовим періодом.