RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зверніть увагу і на під'їзд: як зберегти тепло в квартирі взимку – 5 лайфхаків

Щоб максимально підготуватися до можливо непростої зими, необхідно використовувати всі можливі інструменти - п'ять перевірених кроків допоможуть утримати тепло в будинку навіть у найхолодніші дні.

Про це повідомляє thepage.ua.

Заміна вікон та дверей у квартирі

Двері та вікна у квартирі необхідно ретельно дослідити – якщо вони у нормальному стані, достатньо буде утеплити їх за допомогою фахівців або самостійно. Але, якщо вони занадто старі, дешевше і надійніше просто замінити конструкції. Склопакети фахівці радять вибирати двокамерні, заповнені інертним газом, з різною товщиною камер – для кращої звукоізоляції. Бажано також, щоб на склі було енергозберігаюче напилення, що суттєво зменшить тепловтрати зсередини приміщення та проникність сонячних променів ззовні. В результаті вікно буде зберігати тепло взимку та прохолоду влітку.

Заміна вікон та дверей у під'їзді

Хоч це задоволення не з дешевих, проте, якщо мешканці погодяться скинутися, сума суттєво зменшиться, а результат виправдає себе. Адже така дія може знизити втрати тепла на 15%, а заміна або хоча б утеплення дверей підвищує температуру до 5 градусів. Зниження тепловтрат через двері можна досягти не тільки за рахунок поліпшення їхньої герметичності, але й наявності тамбуру, завдяки чому двері не відчиняються безпосередньо на вулицю.

Перевірка вентиляції

Установка рекуперативної системи вентиляції дозволить уникнути тепловтрат - тепле повітря, що відводиться, передає тепло вхідному холодному. Система ефективна і в літній час - гаряче зовнішнє повітря, проходячи через рекуператор, охолоджується кондиціонованим повітрям, що відводиться.

Перевірка підвалу та останніх поверхів

Не зайвим також буде дослідити підвали та останні поверхи в будинку, перевірити на наявність отворів та вразливих місць, які можуть давати тепловтрати. Тепле повітря піднімається вгору, і якщо стеля погано утеплена, просочується на горище. У середньому, витік тепла через неутеплене горище становить 15-20%.

Утеплення стін

Найбільше тепла йде саме через стіни, іноді їхня частка може досягати 40%. Відповідно, слід подумати про те, щоб утеплити стіни зовні, що не тільки підвищить температуру повітря в квартирі, але й ніяк не вплине на об'єм житлового приміщення.

Раніше ми писали, якими продуктами, речами та девайсами варто запастися на зиму.