RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Утепліть будинок та збережіть гроші в гаманці: українцям дали корисну пораду на зиму

Українцям озвучили лайфхак, який у опалювальний сезон дозволить знизити тепловтрати та заощадити додаткові гроші.

Про це йдеться у матеріалі "24 каналу".

Аналітик "Центру розвитку міст" Юрій Щедрін розповів, що перед зимовим сезоном громадянам необхідно перевірити стан опалювальних комунікацій, через які здійснюються теплопостачання. Щоб знизити втрати тепла, можна утеплити самі труби.

За словами експерта, необхідно вибирати утеплювач таким самим діаметром, як і опалювальні комунікації. Для цього краще звернутися до фахівця із ЖЕКу або ОСББ. Невеликі витрати на оновлення труб дозволять зменшити втрати тепла на 10-15%, а економію грошей відчує кожна квартира.

"Якщо в будинках є індивідуальні теплопункти (у 4 – 5% столичних будинків, які пройшли тепломодернізацію, є теплопункти – ред.) – їх слід додатково налаштувати, тому що більшість із них не налаштовані. Для цього треба найняти спеціалістів. Надалі ж це заощадить до 30% теплової енергії", - продовжив Щедрін у спілкуванні з журналістами.

Для скорочення тепловтрат, за словами експерта, також можна провести утеплення під'їзду та місця загального користування. Щедрін підкреслив, що подібні процедури проводять представники ЖЕКу, але в умовах воєнного стану цим ніхто не займатиметься.

Раніше ми публікували 5 лайфхаків, які дозволять утеплити житло перед зимовим періодом.