RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Зима буде дуже непростою: топ-5 речей, які мають бути у кожному будинку

Українців хвилює питання про те, як пережити таку непросту зиму 2022-2023. Через підступність та цинізм окупантів, які завдають ударів по об'єктах інфраструктури, можуть бути перебої з водою, теплом та електрикою. Саме тому жителі нашої країни вже почали ретельно готуватись до холодів.

Сайт "НВ" назвав 5 речей, якими неодмінно потрібно запастись перед приходом зими.

Туристичний пальник

Туристичний газовий або спиртовий пальник допоможе закип'ятити воду і приготувати їжу. Наразі є гасові, бензинові, спиртові пальники та пальники на сухому паливі, а також – мультипаливний пальник, який працює на газі та гасі. Газові пальники обійдуться дешевше і їм потрібна менша витрата палива - до 100 грамів на годину.

Ліхтар на батарейках або сонячній батареї

Ліхтар зазвичай і так є у кожному будинку, навіть у мирні спокійні часи. З початку війни вони стали ще більш затребуваними, частиною тривожної валізи. Перед зимою потрібно обов'язково перевірити наявність гарного якісного ліхтаря на батарейках або сонячній батареї. Можна купити кемпінговий ліхтар, налобний або універсальний ручний. Крім того, у будинку мають бути свічки.

Генератор

Генератори чудово підійдуть для мешканців приватних будинків. Зараз можна знайти чотири основні типи генераторів, які відрізняються споживаним паливом. Вони бувають дизельними, бензиновими, газовими та комбінованими. Також можна знайти інверторний генератор, який перетворює змінний струм на постійний, при цьому вироблення та подачу електрики контролює мікропроцесор. Раніше ми детальніше розповідали, який генератор краще вибрати для дому.

Газовий обігрівач

Газовий обігрівач може стати альтернативним джерелом опалення у будинку. Це автономна нецентралізована система опалення, яку можна використовувати у приватних будинках. Газові балони в будинках вище двох поверхів заборонені будівельними нормами нашої країни.

Зарядний пристрій на сонячній батареї

Зараз важко уявити своє життя без гаджета, тому при тривалому відключенні електрики потрібно мати можливість підзарядити свій смартфон. Тому вже сьогодні потрібно купити зарядний пристрій на сонячній батареї, за допомогою якого можна "воскресити" радіо, електронний годинник, лампу і т.д. Також потрібно постійно дбати про те, щоб під рукою були заряджені павербанки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як українцям необхідно підготуватися до однієї з найскладніших зим в історії країни.