RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Ринок праці в Україні: де найпростіше знайти роботу

У зв'язку з повномасштабної російсько-українською війною в Україні ускладнилася ситуація на ринку праці. Найпростіше зараз знайти роботу в Києві, а найскладніше у Запорізькій області. При цьому рівень кількості безробітніх у серпні став найменшим з початку війни.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Де в Україні можна влаштуватися на роботу

Станом на кінець серпня за неофіційною статистикою найбільшу кількість вакансій зафіксували в Києві - 34,3% від всіх вакансій в Україні, Львівській області (12,7%) та Дніпропетровській області (6,8%). Найменше пропонують роботу в Запорізькій (1%), Миколаївській (1,2%) і Кіровоградській областях (1,4%).

Водночас найвища конкуренція на місце на Харківщині (29 кандидатів), Запоріжжі (24,3) та Одещині (23,5).

Крім того, за даними порталу Work. ua, найбільше конкурують кандидатів на одну вакансію у Харкові (16,6 резюме на вакансію), Сумах (12,7) та Запоріжжі (10,4), тоді як найменша конкуренція резюме у Чернівцях (2,7), Ужгороді (2,9) та Львові (4,1).

Також свої дані оприлюднив і портал Robota. Ua, які свідчать найбільша конкуренція у Харкові (19,5 резюме на вакансію), Запоріжжі (14,3) та Одесі (13,4). Найменша конкуренція в Ужгороді (3,8), Чернівцях (4,3) та Луцьку (6,6).

"Абсолютні цифри пропозиції роботи хоч і різняться, але тенденції на обох порталах пошуку роботи однакові. Найбільша кількість вакансій у Києві, Львові та Дніпрі, найменша – у Сумах, Миколаєві та Чернігові", - підсумував Железняк.

Яка офіційна статистика безробіття

В Україні станом на серпень зареєструвалися 278 тисяч безробітних - це найменший показник з початку повномасштабної війни. З них - 36% чоловіки.

"За серпень по офіційним даним пішло покращення статистики щодо наявності вакансій. Так, показник вакансій на 1000 осіб за місяць зріс на +25%", - додав нардеп.

Найгірша ситуація з безробіттям спостерігається в регіонах:

  • Дніпропетровська 22,2%
  • Харківська 20,5%
  • Запорізька 17,8%

Найменший рівень безробіття зафіксовано в таких областях:

  • Чернівецька 3,9%
  • Закарпатська та Тернопільска 5,8%
  • Волинська 6,5%

Раніше "Апостроф" повідомляв, як безробітні українці можуть отримати субсидію.