RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Збереже у квартирі 20% тепла: як правильно утеплювати склопакети та дерев'яні вікна

За прогнозами експертів, цьогорічна зима може стати однією із найскладніших за останні роки через ймовірні проблеми з опаленням, газопостачанням та продовженням бойових дій на території України – українцям необхідно максимально підготуватися до холодів.

Як правильно утеплити вікна у квартирі і тим самим зберегти до 20% у приміщенні розповідає Київтеплоенерго.

Перш за все, необхідно перевірити, наскільки чисте вікно. Забруднення необхідно регулярно видаляти за допомогою засобів для чищення, причому вони мають бути абразивними, аби не пошкодити поверхню. Це ж саме стосується і фурнітури – якщо дрібні отвори забиті брудом та пилом, вікно щільно не буде зачинятися. Аби цього не допустити, фурнітуру слід очистити щіткою від пилу, а отвори – ватними паличками або зубочистками. На рухомі поверхні (петлі, засуви, замки) треба нанести мастило для фурнітури і кілька разів закрити та відкрити вікно.

Також потрібно перевірити ущільнювач і у разі його деформації чи втрати еластичності його потрібно замінити. Ущільнювач необхідно змащувати рідким силіконом або мастилом на його основі. Для цього його очищають від пилу, наносять рідину, дають проникнути у пори, залишки прибирають серветкою. Також мають бути чистими дренажі та отвори, що відводять рідину - пил з них необхідно видалити.

У дерев'яних вікнах рекомендується відновити лакофарбове покриття, адже воно захищає дерев’яні поверхні від пошкоджень. Також потрібно перевірити простір навколо вікна на наявність щілин, стара монтажна піна має бути видалена, адже вона руйнується під час контакту з повітрям.

Варто звернути увагу на скло, воно повинно бути цілим. У разі тріщин, скло потрібно замінити або принаймні змастити тріщину безколірним лаком і, після висихання проклеїти скотчем. Штапики також повинні бути цілими і посадженими на силікон.У крайньому випадку можна нанести прозорий силікон в щілину між штапиком та склом.

Дерев’яне вікно можна утеплити: поролоном або більш сучасним утеплювачем. А зверху – проклеїти скотч. Також можна придбати спеціальні ущільнювачі на клейкій основі. Найбільш надійний спосіб підготовки дерев’яного вікна до холодів – його комплексне відновлення. У разі чіткого виконання усіх технологічних етапів можна досягти практично ефекту склопакету.

Насамкінець, варто подбати про штори із цупкої матерії, взимку ними потрібно закривати ними вікна, що дозволить зберегти більше тепла. А от батареї шторами закривати не варто, щоб не перешкоджати проходженню тепла в кімнату.

Раніше ми писали, чим українцям варто запастись на зиму.