RU  UA

У Росії є дві мети: військовий пояснив, навіщо окупантам "референдуми"

Росіяни планують провести так звані "референдуми" на тимчасово окупованих територіях з двох причин. Вони прагнуть зафіксувати статус цих територій як російських та зупинити наступ ЗСУ.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив капітан 103 бригади територіальної оборони Олександр Ганущин.

"Мають бути дві “республіки”, зокрема, Луганська, територія якої все ближче і ближче від ЗСУ. Одне з завдань цього "референдуму" – нібито зафіксувати якийсь типу статус ситуації, що тут діє якась окупаційна влада, вона провела референдум, і ці люди за росію вже і одразу. Тому що ЗСУ можуть прийти і відсунути цей умовний кордон, а ми обов’язково прийдемо", - пояснив Ганущин.

За словами військового, те саме стосується і Донеччини.

"Донеччина точно ні на яку контрольну дату проведення "референдумів" не буде під російським військом. Вони бояться, що ми підемо вперед. І коли ми підемо вперед, вони хочуть оголосити, що ми йдемо по території росії", - зазначив він.

Усі ці розмови про проведення "референдумів" робилися задля двох цілей.

"Перша мета – спинити наш наступ, який вже триває, і кинути в бій свіже м’ясо в останні кілька тижнів перед зимою. І друга мета – щось там зафіксувати на "референдумах", щоб визнати це частиною росії. Ось це мета того, що мало місце останніми днями", - наголосив капітан.

Ганущин вважає, що такі процеси на окупованих територіях ніяк не вплинуть на дії ЗСУ.

"Як це впливає на Збройні сили України? Та, я думаю, ніяк. Ми будемо виконувати ті завдання, які перед нами ставить командування. І навряд чи воно буде зважати на якісь там "референдуми", які хтось там з бойовиків чи росіян проводить", - резюмував військовий.