RU  UA

Треба більше "м'яса": скільки росіян насправді відправлять на війну в Україну

В росії можуть мобілізувати більше людей, ніж оголосили. 300 тисяч – це уявна цифра, покликана приховати масштаби вже проведеної прихованої мобілізації та запудрити мізки населенню.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив волонтер, представник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук.

"300 тисяч – це уявна цифра для того, щоб якось легімітизувати той масштаб прихованої мобілізації, яка вже відбулася. Плюс, знаєте, там, де 300, буде і 320, 330, 340. Ніхто ж не буде вести реального підрахунку, він не буде вестися в онлайні. Просто це запудрювання мізків, що тільки 300 тисяч, а нас 140 млн, чого ви переживаєте? Всі люди в росії це чудово зрозуміли", - пояснив Макарук.

За словами речника InformNapalm, мобілізовані не зможуть отримати серйозну підготовку. Причиною цьому є відсутність в росії командного складу нижчої ланки.

"Щодо навчання. Як показує практика формування так званого третього армійського корпусу, який типу сформували, його ж потім порозкидали, куди тільки могли. Ним затуляли дірки на Харківщині під час нашої операції, як її називають, "Федерікус-2", коли просто просто людей з КАМАЗу кинули в бій, вони всі й загинули. Тобто про якусь можливу військову велику підготовку йтися не може, бо немає командного складу нижчої ланки, які роблять поле бою. Тобто сержантів і молодших офіцерів. Старших офіцерів вони ще познаходять, оскільки там вони мобілізація йде до 50-60 років включно з колишніми генералами у відставці. А офіцерів нижчої ланки – вони вже вичерпали той ресурс", - резюмував Макарук.