RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Шкіра, кістки та проблеми з рукою: як виглядає морпіх "Піаніст" після російського полону

У результаті масштабного обміну військовополоненими між Києвом та Москвою свободу отримали 215 захисників України. Серед них - 42-річний Михайло Діанов із позивним "Піаніст", боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ, який раніше був зображений на одному з відомих фото з пораненою рукою.

"Апостроф" розповідає, як змінився український герой у полоні в окупантів.

Діанов родом із Тернопільської області, позивний "Піаніст" отримав, оскільки за фахом є музикантом. Фотографії прес-офіцера полку "Азов" Дмитра "Ореста" Козацького з бункера на "Азовсталі", на яких зображено Діанова з металевою конструкцією на руці, облетіли весь світ.


Читайте також: Обмін "азовців" на Медведчука: чому кум Путіна викликає огиду в Україні та Росії

Захисник Маріуполя зараз потребує серйозної медичної допомоги, має роздроблену праву руку, в якій не вистачає 4 см кістки, і кульові поранення ніг. У коментарі сайту "Українська правда. Життя" сестра воїна розповіла подробиці про відсутність лікування у полоні та стан здоров'я військового зараз.

"Фізичний стан, звичайно, важкий. А моральний… Михайло дуже сильний. Він дуже радий, що він повернувся. Каже: йду і дихаю чистим, вільним повітрям. Зараз основне – це поставити його на ноги", – розповіла дівчина. Вона повідомила і про те, що на окупованих територіях Михайлу, як і багатьом іншим пораненим, не надавали належної медичної допомоги. Йому витягли апарат із рук, без наркозу, за допомогою іржавих плоскогубців.

Дружина командира полку Азов, Героя України, підполковника Національної гвардії Дениса Прокопенка поділилася знімком, на якому видно, як змінився "Піаніст" за час полону, де не мав належної медичної допомоги.

На цьому знімку важко впізнати Михайла Діанова. У Мережі поділилися фотографіями воїна до полону.

Зовнішній вигляд нашого військового шокував українців, які написали багато гнівних коментарів про "концтабір" РФ, де не залишилося нічого людського.

Попереду нашого героя тривале лікування. Пожертвувати кошти можна також за цим посиланням.

Раніше "Апостроф" публікував повний перелік звільнених 21 вересня українських захисників. Серед них - знаменита "Пташка" Катерина Поліщук - парамедик Національної гвардії України, вагітна медик Мар'яна Мамонова, Олег Хоменко, командир комендантської роти, яка безпосередньо здійснювала командування обороною "Азовсталі" та багато інших героїв.