RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Як зберегти в будинку тепло та заощадити на опаленні: сім способів

Утеплення оселі, зокрема, квартири залежить не лише від однієї людини - підвищити енергоефективність будинку допоможе спільна праця ОСББ.

Про те, як утеплити будинок і зменшити платіжки за тепло, розповіли в Київтеплоенерго.

ОСББ - це самостійна юридична особа, яку створили власники квартир для управління будинком. Спільними зусиллями можна значно ефективніше використовувати ресурси, зберігаючи тепло й гроші.

Як підвищити енергоефективність

Встановити ІТП - модульну установку, що передає теплову енергію від зовнішніх тепломереж (котельні) в систему опалення, гарячого водопостачання та вентиляції будинку.

Читайте також: Через нього йде чимало тепла на вулицю: українцям розповіли, як самостійно утеплити балкон перед холодами

Встановити прилади обліку - за можливості встановити індивідуальні прилади обліку теплової енергії, щоб платити лише за фактично спожиту теплову енергію.

Замінити двері й вікна - вікна з подвійними чи потрійними стеклами й теплоізольовані двері серйозно зменшують втрату тепла.

Відремонтувати й утеплити дах - це дозволить краще зберігати тепло в будинку й захистити його від протікання даху, утворення плісняви тощо.

Утеплити фасади - можна провести комплексне утеплення будинку, що збереже тепло, знизить негативний вплив від холоду й вологості.

Оновити інженерні мережі - варто замінити сталеві трубопроводи на поліпропіленові, замінити запірну арматуру на стояках та вводах, замінити трубопроводи системи водовідведення та ізоляції трубопроводів.

Модернізувати освітлення - слід замінити звичайні лампочки на енергозберігаючі й встановити на поверхах лампи з датчиком руху, а також багатозонний електролічильник.

Зараз Київтеплоенерго пропонує державні програми енергоефективності, для участі в яких варто пройти конкурс, а перед цим зібрати необхідні документи.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно утеплити вхідні двері.