RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Через нього йде чимало тепла на вулицю: українцям розповіли, як самостійно утеплити балкон перед холодами

Через війну з російськими окупантами, на українців чекає важка зима, тому до неї потрібно підготуватися по максимуму - утеплити вікна і подбати, щоб тепло не випаровувалося через балкон.

Як це зробити, розповів TION.

Балкон можна утеплювати як зсередини, так і ззовні. Другий спосіб не забере зайві сантиметри площі, але він витратніший, особливо якщо квартира розташована на верхніх поверхах. В цьому випадку легше утеплити балкон зсередини.

Читайте також: За мінімальних грошових витрат: як можна бюджетно утеплити квартиру перед холодами

Найбільш поширені матеріали для утеплення балконів – мінеральна вата, пінопласт або пінополістирол. Утеплювач повинен бути не тільки високоміцним, пожежобезпечним, водостійким, але й екологічним, а також простим застосуванням.

Перед початком роботи потрібно затягнути плівкою проріз між балконом і кімнатою, що примикає до нього. Це захистить квартиру від будівельного пилу та іншого сміття.

Для початку потрібно закласти всі щілини, через них йде основна втрата тепла. Це можна зробити за допомогою атмосферостійкого герметика, а у разі більших щілин зручно використовувати монтажну піну.

Якщо стіни на балконі мають багато нерівностей, їх краще вирівняти цементним розчином. Це також допоможе закрити всі щілини. Після цього можна братися безпосередньо до утеплення балкона обраним утеплювачем. Не варто забувати і про утеплення підлоги.

Раніше "Апостроф" розповідав, як утеплити вхідні двері, через які може губитися до 15% тепла.