RU  UA

ЗСУ на Донбасі повторили "ізюмський" маневр: як звільнятимуть Лиман

Уже очевидно, що Лиман у Краматорському районі Донецької області немає сенсу "брати у лоба", тому українське командування прийняло рішення взяти місто в "котел".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

За його словами, наші війська вже знаходяться на лівому березі Оскола та взяли Рідкодуб на північному сході Лимана. "Тобто ми плавно починаємо брати Лиман у кільце", - пояснив експерт.

При цьому, з півдня Лиман підібганий Сіверським Дінцем і нашим, дуже потужним угрупуванням, яке веде бої у бік Лисичанська і підтискає Лиман уздовж дороги, практично єдиним, яке пов'язує Лиман і Кремінну з Рубіжним і далі на Сватове.

Тому вихід на Рідкодуб - це практично захід у тил російського угрупування в Лимані, зазначив Роман Світан, який не виключає того, що ЗСУ повторять той самий маневр, який провели в районі Ізюму, коли почали закривати ізюмський "котел".

Читайте: "Ленд-ліз" від окупантів: ЗСУ провели відеоекскурсію Ізюмом

Українські бійці пішли до Балаклії, але не стали її брати, а просто пройшли дотичною з півночі, і далі пішли на Куп'янськ. Балаклія залишилася глибоко в тилу, і за кілька днів росіяни самі звідти пішли, залишивши техніку, – нагадав тактику нашої армії полковник запасу.

Не виключено, що приблизно той самий маневр буде проведено і з лиманським угрупуванням: Лиман буде залишений у тилу, оточений, і в залежності від команди, яка надійде російським військам, або вони вийдуть, або будуть знищені, припустив Роман Світан.

Нагадаємо, що ВСУ розпочали звільнення найважливішого населеного пункту на Харківському напрямку.