RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В армію – добровільно чи примусово? Для якої "жіночої" спеціальності буде військовий облік

В Україні пропонують скоротити перелік військово-облікових спеціальностей або споріднених професій та видів діяльності жінок, які підлягатимуть військовому обліку.

Про це повідомили на офіційному вебпорталі Верховної Ради.

Такі скорочення ініціюють у законопроєкті №6482, оскільки у ВРУ ще вирішують, чи буде обов'язковою винятково спеціальність військової медикині, чи ще якісь.

"Зараз тривають дискусії про те, чи це буде суто добровільно зі згоди жінок. Тобто пропонується надати можливість усім жінкам самим вирішувати, чи хочуть вони перебувати на військовому обліку, або ж це буде обов’язково щодо окремих військових спеціальностей", - наголосив нардеп Федір Веніславський, член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки.

Читайте також: "Закриття кордонів" для жінок: коли наказ набуде чинності

Варто зауважити, що вже нардепи подали до першого читання документ, у якому говориться про обов'язковий військовий облік для жінок, які мають військово-облікові спеціальності, споріднені з фахом військового медика.

"У комітеті точилися дискусії перед тим, як ми рекомендували Верховній Раді розглянути цей законопроект у першому читанні. Буде це одна військово-облікова спеціальність (військовий медик) або ще якісь, чи будуть усі добровільні, ми вирішимо між першим і другим читаннями", - підсумував Веніславський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що військовий облік для жінок в Україні перенесли на рік.