RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Швидко і без клопоту: чим заклеїти вікна, щоб через них не задувало взимку

Через погано проклеєні і "незаконопачені" вікна в холодну пору року може випаруватися навіть до 50% всього тепла, накопиченого в будинку.

"Апостроф" дізнався, як за допомогою недорогих, практично "підручних засобів", можна утеплювати вікна, щоб через них не втікало таке дорогоцінне тепло.

Вата + малярський скотч

Найекономічніший, але й найнедовговічніший спосіб. Спочатку потрібно заткнути ватою всі щілини, зверху заклеїти малярським скотчем. Однак слід пам'ятати, що стрічка може дуже швидко відклеїтись, і тоді роботу доведеться робити знову.

Поролоновий утеплювач

Поролон на основі клею також є економним варіантом, який підійде як для дерев'яних, так і для пластикових вікон. За рахунок клейкої основи утеплювач протримається всю зиму, проте він вбирає вологу і поступово втрачає герметичність.

Силіконовий герметик

Силіконовим герметиком потрібно проклеїти щілину між склом та віконною рамою. Цей спосіб добре герметизує, але, на жаль, не врятує від вітру, що гуляє між рамами.

Читайте: Утеплення вікон на зиму: як вибрати вигідний вам варіант

Віконна замазка

Замазка чимось схожа на пластилін чи популярний серед дітей слайм. Щоб утеплити вікна, необхідно розім'яти її в руках, і замазати щілини маленьким шпателем. Після застигання замазка "черствіє" і стає "кам'яною". Весною досить просто буде просто відкрити віконні рами, щоб замазка почала відпадати. Залишки доведеться зішкребти.

Прогумований ущільнювач

Прогумований ущільнювач є найнадійнішим способом герметизації вікон, хоч і коштує дещо дорожче. Їм можна швидко та легко утеплити приміщення, він довговічний, не вбирає вологу та врятує квартиру від холоду за найнижчих температур.

Нагадаємо, раніше ми писали про 5 способів утеплити вікна в будинку.