RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Якщо холод підкрався непомітно: ТОП-5 способів утеплити вікна в будинку

Синоптики попереджають про наближення холодів. Поки влада готується до непростого опалювального сезону, кожен українець має подбати про те, щоб зберегти тепло у своєму будинку.

"Апостроф" розповідає про п'ять способів утеплити вікна.

Помийте вікна

Здавалося б, що може бути простіше? Але це справді дуже важливий момент. Так, тепло може залишати рідні стіни як інфрачервоне випромінювання. Звичайне прозоре і чисте скло має низький рівень прозорості для інфрачервоних променів, які передають тепло. А ось брудне скло, втрачаючи прозорість у видимій частині спектру, серйозно збільшує її в спектрі інфрачервоному. Тому перед приходом холодів потрібно добре вимити всі вікна в будинку.

Скористайтеся традиційними способами

Це можна зробити самостійно та досить бюджетно. Якщо вікна закриваються не щільно, в будівельному магазині потрібно купити гумові ущільнювачі, що самоклеяться, різної товщини. Якщо на холоді клей не хоче липнути, можна озброїтися побутовим феном або тепловентилятором. Крім того, щілини можна заткнути ватою, поролоном, ганчірками або заклеїти малярським скотчем. Найдешевше використовувати змочений папір.

Купуйте тепловідбивну плівку на вікна

Якщо в холодну пору на внутрішніх сторонах скла утворюється конденсат і льоду, вікно має недостатні термоізоляційні властивості. У цьому випадку можна встановити тепловідбивну енергозберігаючу плівку на внутрішній бік рами, паралельно склу або склопакету. Встановити її можна самостійно.

Регулюйте замок пластикового вікна

Українці досить часто забувають про це просте правило. Адже причиною підвищених тепловтрат може бути неправильне регулювання замків, що також могли порушитися з часом. Регулювання здійснюється шестигранним ключем, який має йти в комплекті з вікном або його можна купити в магазині інструментів.

Замініть ущільнювач пластикового вікна

Замінити древній ущільнювач пластикового вікна можна самостійно. Для цього потрібно купити відповідний ущільнювач. Щоб ущільнювачі на вікні не довелося змінювати дуже часто, потрібно не забувати про те, що ця деталь потребує належного догляду. Проводити її чищення та змащення потрібно двічі на рік, перед початком холодного сезону та після його завершення.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, як правильно підібрати обігрівач для свого будинку.