RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Не лише 70+: кого ще торкнеться підвищення пенсій із 1 жовтня

В Україні з 1 жовтня вводять додаткову гарантію пенсіонерам віком від 70 років, які отримують мінімальну пенсію й мають недостатню кількість страхового стажу. Разом з цим пенсіонерам, яким понад 80 років, також підвищать розмір мінімальних виплат.

Про це повідомили в ZN.ua.

Як відомо, пенсіонерам від 70 років, які мають мінімальну пенсію і страховий стаж менше за 35 та 30 років стажу (для чоловіків і жінок відповідно), установлять мінімальний розмір виплат - 3000 гривень.

Читайте також: Як підтвердити пенсійний стаж без трудової книжки: українцям дали пояснення

Тобто для пенсіонерів, чия пенсія з урахуванням надбавок, підвищень, інших доплат, встановлених законом (за винятком пенсій за особливі заслуги перед Україною), менша за 3000 грн, встановлять доплату в сумі, якої не вистачає до мінімального розміру.

Крім того, 70-річним пенсіонерам з недостатньою кількістю страхового стажу мінімальну пенсію будуть обчислювати в розмірі, пропорційному до набутого стажу з урахуванням мінімальної виплати 3000 грн.

При цьому пенсіонери віком від 80 років, які мають страховий стаж 25 і 20 років (для чоловіків і жінок відповідно), повинні отримувати не менше 2 600 гривень, а особи у віці від 70 до 80 років – не менше за 2 500 гривень.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що частина пенсіонерів залишилася без виплат у вересні.