RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Напевно, наївся мухоморів: мережі бурхливо обговорюють "рецепт" миру України з Росією від Ілона Маска

Американський мільярдер Ілон Маск, який допомагає Україні з початку повномасштаної війни, запропонував Києву укласти мир з Росією на досить дивних умовах.

Своє бачення мирного договору з окупантами Ілон Маск опублікував у Твіттері.

Він вважає, що Україна має залишитися нейтральною країною та відновити водопостачання до Кримського півострова, а також повторно провести "референдуми", але вже під наглядом ООН. І якщо жителі тимчасово окупованого РФ півострова будуть проти влади Москви, то Росія має піти .

Крім того, Маск заявляє, що Крим має "формально" увійти до складу Росії, як було з 1783 року, до т.зв. "помилки Хрущова".

Також Маск додав: "Росія проводить часткову мобілізацію. Вони підуть на повну військову мобілізацію, якщо Крим буде в небезпеці. Смерть з обох боків буде руйнівною. Росія має втричі більше за населення України, тому перемога України в тотальній війні малоймовірна. Якщо ви піклуєтеся про народ України, шукайте світу".

Ці вислови викликали справжню бурю в соцмережах. Дехто підозрює, що мільярдер об'ївся грибів, інші не виключають, що Ілон Маск таким чином проводить якийсь соціальний експеримент, треті ж впевнені, що засновник "Tesla" став жертвою згубного впливу російської пропаганди.

Старший радник при Конгресі США Пол Массаро написав, що Україна звільняє всю свою суверенну територію. "Росія деколонізується, демілітаризується і денуклеаризується" і його відповідь набрала навіть більше лайків, ніж пост Маска.

Читайте також: Starlink Ілона Маска з'явився в Україні: як підключитися

На твіт Маска відреагував Володимир Зеленський: "Який Ілон Маск вам подобається більше? Варіанти відповіді - 1. той, що підтримує Україну; 2. той, що підтримує рф".

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк відповів Маску, що набагато краще, коли Україна звільнить усі свої окуповані території, включаючи Крим. Проте колишній посол у Німеччині Андрій Мельник був більш категоричним у висловлюваннях.

У свою чергу екс-посол в Австрії Олександр Щерба спробував донести, що справа не лише у території. "Це про людей! Йдеться про геноцид української мови, культури! Що для вас мир, то для них знищене, скалічене життя. Йдеться про те, щоб дозволити новому Гітлеру добиватися свого".

Сам Маск навіть створив спеціальне опитування у себе на сторінці і на даний момент результати "за" 38,9%, "проти" 61,1%.

Нагадаємо, що Ілон Маск передав сонячні електростанції з акумуляторами Tesla Powerwall, які забезпечують роботу об'єктів критичної інфраструктури в Київській області.