RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Україна може отримати французькі броньовики Bastion: фото, відео та характеристики

Україна може невдовзі отримати від Франції 20 бронеавтомобілів Bastion компанії Arquus. Контракт між французькими компанією (із групи Volvo) та оборонним відомством - на фінальному етапі.

Про це пише видання La Tribune, посилаючись на власні джерела.

З відкритих джерел відомо, що Bastion - сучасний французький бронеавтомобіль, створений фахівцями компанії ACMAT, 2010 року випуску. Він розроблений на базі шасі вантажівки високої прохідності VLRA2

Його цільове використання - вогнева підтримка піхотного відділення під час наступу, ведення розвідки, патрулювання місцевості.

Повнопривідний Bastion (з колісною формулою 4×4) можуть використовувати при проведенні військово-транспортних спецоперацій, для підтримки правопорядку та медичних потреб. У 2018 році AM General підписала контракт з ACMAT на постачання такої техніки для американської армії.

Вага такого бойового авто - близько 12,5 тонн. Його корпус цілком зварений, V-подібний. Завдяки своїй сталевій броні відповідає вимогам третього рівня захищеності стандарту НАТО STANAG 4569.

Бронеавтомобіль може перевозити до десяти осіб.

Компанія Mack Defense займається виробництвом для Північної Америки та Океанії. Розробки нового авто базувались на 60-річному бойовому досвіді їх експлуатації у важкодоступних африканських районах. Такий військовий транспорт вже багато років перебуває на озброєнні країн Африки. Чад був першим покупцем Bastion PATSAS. 2012-го замовив 22 одиниці.

За повідомленням BFM TV, Франція передасть українським Збройним силам модель, оснащену баштою з можливістю встановлення кулемета калібру 12,7 міліметра.

Нагадаємо, що 1 жовтня вступив у силу закон Сполучених Штатів Америки про ленд-ліз для України, а низка країн допоможуть нашій країні потужною артилерією.