RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

"Обривають телефон": окупанти тисячами хочуть здатися в полон ЗСУ

Російські солдати, яких Москва відправила воювати в Україну, масово здаються в полон для свого порятунку. За останні тижні через "гарячу лінію" проєкту "Хочу жити" надійшло близько двох тисяч звернень.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в телеефірі "Freeдом".

За його словами, даний проєкт передбачає механізм, за яким російські військові можуть здатися в полон Збройним силам України.

Примітно те, що на "гарячу лінію" телефонують навіть ті, кого ще не відправили на фронт, але вони хочуть бути в курсі, що потрібно робити у такому випадку.

Читайте також: У розвідці розкрили подробиці підготовки контрудару ЗСУ під Харковом

Юсов розповів, як окупанти можуть зберегти свої життя: через вказані контакти проєкту росіяни можуть вийти на зв'язок. Після чого українська сторона перевірить інформацію, встановить місцеперебування. Серед заходів безпеки – білий прапор, відкинута зброя та відкриті руки (що засвідчує про відсутність агресивних намірів).

Як зауважив представник ГУР, Україна дотримується Женевських конвенцій, в рамках яких полонених годують та одягають.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що повномасштабна війна проти Росії цієї зими стихне і почнеться завершення конфлікту виходом на адміністративні кордони України станом на 1991 рік.