RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вага виникає ніби з повітря: як зберегти фігуру та виглядати ідеально після 40 років

Організми багатьох жінок після 40 років зазнають різних змін - через стрибки гормонального фону, може значно збільшуватися вага, ніби з повітря.

Що необхідно робити, щоб залишатися у формі у будь-якому віці, розповідає сайту "1+1" дієтолог та фітнес-тренер Оксана Злепко.

Читайте також: Головне - не перестаратися: дві помилки чоловіків, які можуть зруйнувати стосунки з жінкою

Варто відзначити, що у підтримці ваги важлива регулярність – щоденне дотримання порад допоможе не лише схуднути та знову не набрати вагу.

Емоційний стан

Фізіологічні зміни у тілі жінки неминуче впливають на її емоційний стан. Необхідно насичуватись позитивними емоціями, спілкуватися з людьми, які вселяють впевненість, намагатися мислити з вірою у світле майбутнє та змушувати себе усміхатися навіть, якщо не хочеться.

Перегляд раціону

Якщо жінка раніше мала раціон, який її задовольняв, але раптом вона почала набирати вагу, необхідно переглянути вміст тарілки. Коли організм переживає зміни, дуже важливо харчуватися продуктами, які легко засвоюються. Серед легких та корисних продуктів – свіжі овочі та фрукти, біле м'ясо, оливкова олія, горіхи, а також кисломолочні продукти, такі як сир, кефір та нежирний йогурт.

Початок дня із зарядки

Усього 15-20 простих вправ на день допоможе жінкам почуватися набагато краще. Активність прискорить обмін речовин і покращить кровообіг – отже, всі клітини насичуватимуться киснем. Більше того, спорт сприяє виробленню гормону щастя. Як результат – заряд бадьорості на день та чудовий настрій.

Контроль фахівця

Необхідно спостерігати за станом свого організму та у разі будь-яких сумнівів звертатися до фахівців. Рекомендується регулярно здавати аналіз крові на головний жіночий гормон естроген, який починає знижуватися в організмі після 40. Саме він відповідає за формування жіночих ознак та нормальний менструальний цикл.

Вживання води

Перед кожним основним прийомом їжі рекомендується випивати склянку води кімнатної температури - вона запустить роботу шлунково-кишкового тракту, і їжа легше засвоюватиметься. Крім того, вода допоможе покращити стан шкіри, яка втрачає свою еластичність після 40 років.

Раніше ми писали, у якому віці жінки найпривабливіші для чоловіків.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.