RU  UA

Окупанти деморалізовані: експерт озвучив умови виходу ЗСУ на кордони 24 лютого

Російські окупанти деморалізовані через втрати на фронті і навіть мобілізація не врятує РФ від поразки - тим часом, ЗСУ мають шанси вийти на рубежі до 24 лютого 2022 року.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів ізраїльський журналіст Сергій Ауслендер.

За його словами, тактика ведення війни ЗСУ є класикою маневреної війни. Через постійний тиск на всіх ділянках лінії фронту ворог не може зрозуміти напрям головного удару - в результаті фронт проривається у кількох місцях.

"Це тактика схожа на ту, яку застосовував Ізраїль під час шестиденної війни. Дії ЗСУ вже вивчають в Ізраїлі та інших країнах", - зазначив журналіст.

Читайте також: Окупанти на Херсонщині в паніці: налагоджують для втечі три переправи.

І хоча швидкий наступ України неможливий через брак авіації, ЗСУ продовжують успішно просуватися в Луганській та Херсонській областях. Тим часом у лавах російської армії, а також у прикордонних з Україною областях РФ поширюються панічні настрої.

"Є ознаки того, що почалася паніка і в вищому армійському керівництві. Не вистачає тампонів затикати всі дірки в обороні. Якщо ВСУ вийдуть до Старобільська, можна буде наступати в декількох напрямках, в тому числі, в напрямку кордону. Російська армія деморалізована. Людей вирвали зі звичного життя, відправили на війну без нормального спорядження. І вже тут до них почав доходити масштаб катастрофи. Тож вони часто воліють здатися в полон, навіть разом з технікою. Мобілізація не дасть росіянам переваги і не призведе до перелому", - заявив Ауслендер.

За оцінкою експерта, перша хвиля мобілізованих загине повністю, адже від людей, відправлених на фронт через тиждень, не буде жодної користі. За збереження нинішніх тенденцій до настання зими ЗСУ можуть вийти на лінію 24 лютого.

Раніше ми повідомляли, що Збройні сили України звільнили ще три населених пункти.