RU  UA

Путіну більше нема чим "грати": психолог розповів про зміну в поведінці диктатора

Очільнику Кремля Володимиру Путіну, якому вже почали шукати заміну, вдається тримати своїх прихильників на короткому повідку, й розвалу його команди поки що не спостерігається.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив психолог, аспірант інституту соціальної та політичної психології Валентин Кім.

За його словами, за всіма вербальними і невербальними ознаками диктатор насправді вірить в те, що він каже, але не вірить в те, що робить.

"Розвал фронту на Харківщині, Луганщині і Херсонщині – дуже болісний удар по іміджу Путіна, після цього він починає ухвалювати емоційні рішення, що мають довести його альфа-самцовість, йому важливо щоб еліти і суспільство продовжували сприймати його саме таким чином", - переконаний психолог.

Валентин Кім заначив, що російський диктатор - людина, яка більше намагається сховатися, ніж продемонструватися, дистанціюватися, а не бути на відстані простягнутої руки. Путін з КДБ, намагається керувати людьми, не докладаючи зайвих зусиль. "Але альфа-самцовість - це про двобій, демонстрацію сили, близьку дистанцію, це не про Путіна, який є таким собі військово-мілітарним ексгібіціоністом, який радше ховається в кущах, непомітний, ховається за спинами", - розповів аспірант інституту соціальної та політичної психології.

Читайте також: "Байден, ти зрозумів?" Мережу повеселив новий ролик "загону бабусь Путіна"

У той же час фраза Путіна про "не блеф" каже про те, що йому більше нічим грати. А виходячи з його останніх виступів можна зробити висновок, що він почувається кепсько – нема піднесеного настрою, є відчуття страху, гніву, загрози, - описав поведінку російського президента психолог.

Рубіж 70 років буде неприємною датою для Путіна, бо вона чітко демонструє, що диктатор переходить до категорії людей достатньо літніх. "Зараз на пострадянському просторі починається тренд на зміну поколінь в політиці, поколінь, які народились в 70х-80 роках, і тут Путін програє по всіх фронтах, тому ця дата для нього є трагічною", - резюмував Валентин Кім.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський офіційно визнав нікчемними укази глави Кремля Володимира Путіна щодо анексії Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.