RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Вік – не завада: як просто знайти роботу після 45 років

Роботу можна знайти навіть після 60 років, але на практиці з труднощами з працевлаштуванням українці стикаються вже з 45-річного віку.

Про те, як знайти роботу після 45-ї розповідає "Робота в Харкові".

Внутрішній настрій

Зіткнувшись із необхідністю знову шукати роботу у зрілому віці, необхідно насамперед подолати песимізм та зневіру через самий цей факт. Якщо роботодавець відчує вашу апатію, навряд чи він захоче взяти на роботу таку людину. Потрібно зібратися, відчути впевненість у собі і тоді все вийде.

Резюме

Не варто перетворювати своє резюме на багатотомник, який прочитають максимум до половини. Намагаючись розписати свої вміння та досвід, можна досягти зворотного ефекту та нашкодити собі. Експерти з питань працевлаштування рекомендують у розділі "Досвід роботи" описувати лише останні 2-3 місця роботи. Однак, якщо ви 15 років тому працювали в одній сфері, потім зайнялися чимось іншим, а тепер знову хочете повернутися до неї, краще наголосити на тому досвіді, який у вас був у обраній сфері.

Реальний вік

Фахівці впевнені, що ті, хто приховує свій вік, мають мало шансів отримати роботу. Щоправда, відкриється при подачі документів, а новий співробітник відразу ж викличе недовіру своєю брехнею. Тому в резюме можна взагалі не вказувати вік, а на співбесіді говорити як є. Можна підкреслити, що ваш вік – не недолік, а перевага – у вас більше досвіду.

Читайте також: Як знайти роботу, якщо вам за 40 років і немає досвіду: детальна інструкція

Очікування

Люди 40–45 років і старші, які прагнуть якнайшвидше знайти роботу, суттєво занижують свої очікування, погоджуючись на маленьку зарплату та непомітну посаду. Однак це заважає роботодавцю побачити, що ви готові вчитися, рости та розвиватися. Впевненість у своїх силах – запорука успіху.

Готовність розвиватися

Часто бажання взяти на роботу молодшого претендента пояснюється насамперед тим, що він більше готовий навчатися. Тому на співбесіді потрібно наголошувати не стільки на своїх знаннях та досвіді, скільки на готовність розвиватися і навчатися.

Раніше "Апостроф" розповідав, що українцям в умовах військового стану пропонують вакансію з окладом від 100 до 110 тисяч гривень.