RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Більше зброї Україні та нові санкції проти РФ: у Європі завдали нового удару по Путіну

Європейський Союз затвердив восьмий пакет санкцій проти Росії, а Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав країни ЄС до більшого санкційного тиску на Росію та допомоги Україні зброєю та військовою технікою.

Як повідомляє Deutsche Welle, відповідну резолюцію підтримали 504 депутати, проти висловилися 26.

У документі йдеться, що держави-члени ЄС та інші міжнародні партнери Києва мають "істотно збільшити військову допомогу Україні", а країни, які вагаються, чи варто допомагати Україні зброєю, повинні відкинути сумніви та зробити свій посильний внесок у припинення війни.

"Коливання серед тих, хто підтримує Україну, лише продовжують війну та забирають життя безневинних українців", – йдеться у резолюції.

Читайте також: І вашим, і нашим: коли Індія відвернеться від путінської Росії

Євродепутати також закликали Єврокомісію розпочати роботу над новим пакетом санкцій. Він має охопити нові сфери російської економіки. Зокрема, пропонується відключити від міжнародної платіжної системи SWIFT:

  • "Газпромбанк",
  • "Альфа Банк",
  • "Росбанк",
  • "Тінькоффбанк",
  • інші російські фінустанови, а також посилити санкції щодо криптоактивів.

Санкції спрямовано значне ослаблення економіки та індустріальної бази РФ, особливо її військово-промислового комплексу. Євродепутати також закликали до негайного та повного ембарго на російський імпорт викопного палива та урану, а також запропонували повністю відмовитися від обох газопроводів "Північний потік", щоб припинити фінансування військової машини Путіна грошима ЄС.

У той же час президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Євросоюз надішле в Україну більше військової техніки, зокрема французької далекобійної зброї. Йдеться про самохідні гаубиці CAESAR, пише CNN.

Як повідомляв "Апостроф", у парламенті Швеції закликають вигнати РФ із Ради Безпеки ООН та організації в цілому.