RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Український Центр громадянських свобод отримав Нобелівську премію миру

Український Центр громадських свобод отримав Нобелівську премію миру 2022 року. Також її присудили білоруському правозахиснику Алесю Біляцькому та російському центру "Меморіал".

Про це повідомляється офіційному сайті Нобелівської премії.

Сума нагороди складає 900 тисяч доларів.

"Норвезький Нобелівський комітет ухвалив рішення присудити Премію миру 2022 року правозахиснику з Білорусі Алесю Біляцькому, російській правозахисній організації "Меморіал" та українській правозахисній організації "Центр громадянських свобод", - повідомила прес-служба Нобелівської премії.

Читайте також: Лауреат Нобелівської премії з літератури вирішив, що його розігрують та попросив представника комітету "відв'язатися"

Нагадаємо, Нобелівську премію миру в 2021 році було присуджено спільно Марії Рессе та Дмитру Муратову "за їхні зусилля щодо захисту свободи вираження думок, які є передумовою демократії та міцного світу".

Як повідомляв "Апостроф", 6 жовтня Шведська академія оголосила лауреата Нобелівської премії з літератури. У 2022 році нагороду отримала Анні Ерно – 82-річна французька письменниця та професор літератури.