RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У всьому винне глобальне потепління: якою буде погода взимку в Україні

В Україну прийшло бабине літо, проте радість від чарівної погоди трохи затьмарює очікування зими, яка може стати дуже непростою через повномасштабну війну з російськими окупантами. Проте погода на боці українців – зима 2022/2023 обіцяє бути ще теплішою, ніж у попередні роки.

Як пояснила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух, причина - у глобальному потеплінні та явищі Ла-Нінья, пише "Обозреватель".

"Очікується, що зима в Україні буде теплою. Усі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими в 2019-20 роках. І всі наступні та попередні зими були теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період", – прогнозує вона.

Читайте також: Чи варто побоюватися лютих морозів: синоптики дали прогноз на зиму

Водночас, короткочасні "затоки" холодного арктичного повітря на територію України найближчої зими теж будуть. У ці періоди температура повітря падатиме.

При цьому, за прогнозами Віри Балабух, середньодобова температура найближчої зими в Україні становитиме від -5 до +5 градусів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Чи варто побоюватися лютих морозів: синоптики дали прогноз на зиму.