RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Жителі Херсонщини отримають 6 тис. "буржуйок" для обігріву взимку

Мешканці населених пунктів Херсонської області, які були звільнені під час контрнаступу Збройних сил України, отримають пічки-буржуйки та деревину для проходження опалювального сезону.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За інформацією відомства, для мешканців деокупованої частини Херсонської області виготовлять 6 тисяч пічок-буржуйок для проходження важкого опалювального сезону. Більш того, "Укрзалізниця" підготує шість тисяч кубічних метрів паливної деревини.

Читайте також: Частині українців в опалювальний сезон безкоштовно дадуть дрова: хто може отримати

"Допомога буде передана Херсонській обласній військовій адміністрації, яка й розподілить засоби обігріву серед населення регіону. Вказана спільна ініціатива Мінреінтеграції та Мінінфраструктури сьогодні була схвалена на засіданні Кабміну", - йдеться у повідомленні міністерства.

У профільному відомстві зазначають, що питання надання буржуйок мешканцям деокупованої частини Херсонщини перебуває під особистим контролем віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук. У заяві очільника Мінреінтеграції йдеться про те, що влада мусить забезпечити цивільних усім необхідним для проходження важкого опалювального сезону.

Раніше ми розповідали, що має бути у кожній українській квартирі на випадок НП під час опалювального сезону.