RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Коли в Україні закінчиться бабине літо і прийдуть люті морози: прогноз синоптиків

Українці зараз насолоджуються теплими й сухими днями бабиного літа, яке протримається в Україні до середини жовтня, а потім - похолодання. Остання хвиля тепла повернеться лише на початку листопада й тільки в деякі регіони.

Про це повідомили в матеріалі РБК-Україна.

Що прогнозують синоптики

За словами народного синоптика Володимира Деркача, бабине літо буде в Україні до 14 жовтня, а після цієї дати температура почне поступово знижуватися, створюючи плавний перехід від жовтня до листопада. Водночас у листопаді прийде різке похолодання й випаде мокрий сніг. Утім, у середині останнього осіннього місяця ще можна розраховувати на кілька відносно теплих днів.

Читайте також: Ось і літо прийшло: яка погода буде у вихідні

У книзі народного синоптика Леоніда Горбаня написано, що тепла й суха погода в Україні протримається до 17 жовтня, а вже потім буде похолодання, після якого 20-22 жовтня знову прийде хвиля тепла. Однак з 26 жовтня прогнозується різке похолодання, нічні заморозки, сніг із дощем удень. Останній сухий і теплий період очікується з 8 до 12 листопада.

Схожий прогноз дала й кліматологиня Світлана Бойченко: у першій половині жовтня спостерігатиметься тепла погода в середньому до +18 градусів удень, а в другій половині - температура повітря охолоне до +10 градусів. Листопад, найімовірніше, буде вологим і холодним, тоді як справжні морози завітають в Україну в кінці місяця.

Які прогнози дають погодні інформери

За даними від "Погодного радару", у середині наступного тижня температура повітря на півночі України почне опускатися до +14 градусів, а на решті територій триматиметься в межах +15+17 (на півдні до +20 градусів). У гірській місцевості й у низинах можуть бути нічні заморозки.

9 жовтня, у неділю, в Україну завітає холодний фронт із грозами й зливами, які локалізуються на заході й півночі країни. Однак це триватиме недовго, потім погода стабілізується. Наступні опади варто очікувати на сході в понеділок, 10 жовтня, і у вівторок, 11 жовтня.

Погодні карти показують майже ідентичний прогноз погоди, зокрема, на сході країни дійсно очікуються опади 10-11 жовтня. Теплі "градуси" там затримаються до 18 жовтня, а з 25 жовтня розпочнеться різке похолодання.

У південній частині України тепла погода спостерігатиметься до 20 жовтня, а потім також буде похолодання. Водночас на початку листопада, імовірно, стовпчик термометра підніметься до +17+19 вдень.

На півночі України прогнозується найхолодніша погода: вже з 9 жовтня там удень термомерт показуватиме +10+13 градусів, а вночі +5+7 градусів.

У західних регіонах прохолодніше стане вже з 9 жовтня, але наприкінці місяця туди знову завітає хвиля потепління до +15+16 градусів.

Погода в столиці буде теплою і сухою до 17 жовтня, а потім прогнозуються дощі, похолодання до +10 градусів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, якою буде погода в Україні взимку.