RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Наше майбутнє – без окупантів: Зеленський звернувся до нації, відео

Цієї доби продовжився рух ЗСУ, СБУ, Нацгвардії та всіх, хто бере участь у активних діях на сході та на півдні нашої держави.

Про це у своєму зверненні до нації повідомив президент України Володимир Зеленський.

Він підкреслив, що Сили оборони тримають позиції на Донбасі, зокрема на Бахмутському напрямку, де зараз дуже-дуже складно, йдуть дуже жорсткі бої.

Читайте також: Кремль видав пропагандистам "темник" через вибух на Кримському мості: що в ньому йдеться

"Робимо все, щоб захистити українське небо. Один із пріоритетів для наших дипломатів – прискорювати рішення партнерів щодо надання Україні сучасних та ефективних систем ППО", - розповів Зеленський.

На деокупованих територіях не збавляємо темпу у відновлювальних роботах, наголосив глава держави. "Транспорт, електрика, газопостачання, пошта, соціальні виплати – всюди, де є реальна можливість це забезпечити, ми забезпечуємо", - зазначив він.

Також Зеленський попередив щодо мінної загрози.

"Вибухотехніки, сапери працюють по максимуму, але після окупантів значна площа забруднена мінами. Будь ласка, не ігноруйте попередження щодо мін, не відвідуйте закриту через небезпеку територію, повідомляйте поліцію, ДСНС чи місцеву владу про будь-які виявлені міни чи боєприпаси, що не розірвалися", - звернувся він до українців.

Висловився Зеленський й про Кримський міст.

"На жаль, у Криму було хмарно. Хоча й також тепло. Але якими б не були хмари – українці знають, що робити. І знають, що наше майбутнє – сонячне. Це майбутнє без окупантів. На всій нашій території", - висловив переконання президент України.

Нагадаємо, що лікарні в тимчасово окупованих районах Херсонської області не можуть впоратися з потоком поранених окупантів.